Πέμπτη, Νοεμβρίου 30, 2006

Download November Cover Stories PDF now

How many magazines can have a new cover every day? Obviously Ovi magazine excuses its "we cover every issue" to the line or better to the ...cover!!! You can download now the November Cover Stories PDF.

And some of this covers are ...just amazing!!! You can see a lot of them here at the blog as well!

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2006

Επετειακό

Σήμερα το απόγευμα κρατώντας την κόρη μου αγκαλιά προσπαθούσα να σκεφτώ αν κάποια στιγμή θα της μιλούσα για το Πολυτεχνείο και συνειδητοποίησα ότι μάλλον δεν θα το κάνω.

Η ερώτηση ξεκίνησε από χτες όταν μέσα στην περιπέτεια που ζούσαμε στα νοσοκομεία η φίλη μου η Άννα μου έστειλε ένα καταπληκτικό άρθρο σχετικό με την επέτειο για Ovi magazine και ο Asa άρχισε να με ρωτάει για το τι έγινε και τι έκανα εγώ, πολύ περισσότερο με έπιασε αγωνία όταν μου ζήτησε να γράψω κάτι στα αγγλικά μιας και το άρθρο της Άννας ήταν στα ελληνικά και δεν προλάβαινα να το μεταφράσω. Έτσι για πρώτη φορά βρέθηκα να γράφω κάτι για το Πολυτεχνείο. Επετειακό!

Δεν ήξερα τι να γράψω και όλο και το χέρι μου έτρεμε, μετά ένιωσα ότι είχα δάκρυα στα μάτια μου και στο τέλος έγραψα κάτι που πιθανώς να μην βγάζει και κανένα νόημα. Στο μυαλό μου είχαν μπερδευτεί εικόνες, εικόνες δικές μου, εικόνες από το ντοκιμαντέρ του ολλανδού, εικόνες από φίλους που δεν υπάρχουν και σημάδια που βασανίζουν ακόμα άλλους που αγαπώ και όλα αυτά μπερδευόντουσαν με την φωνή της Δαμανάκη στη Βουλή και το πρόσωπο μεγαλοστελέχους και τέως υπουργού πια κόμματος που με άφησε μόνο μου στη Holland square στο Λονδίνο να αντιμετωπίσω τους έφιππους αστυνομικούς κάποια επέτειο του πολυτεχνείου γιατί είχε άλλη δουλειά πιο σημαντική.

Μετά ήρθαν οι εικόνες από κάποιες εφημερίδες που ο Κωστάκης ο Καραμανλής μίλαγε για τους ήρωες του πολυτεχνείου και το τι έκανε εκείνη τα βραδιά, τα τραπεζάκια με τις κόκα κόλες και τα σουβλάκια, τις κασέτες και τους αναρχικούς που παίζουν με τα ΜΑΤ και δεν ήξερα τι να πω.

Με τον Asa τα πράγματα είναι εύκολα, ξέρει πια ανάλογα με το ύφος μου ότι για κάποια πράγματα δεν θέλω να μιλάω και κατάλαβε ότι αυτό ιάνει ένα από αυτά τα θέματα. Με την Δάφνη όμως δεν ξέρω τι θα κάνω, γιατί θέλω να μάθει, θέλω να καταλάβει αλλά φοβάμαι ότι θα γίνω κι εγώ τραπεζάκι με κόκα κόλα και σουβλάκια. Και τι να της πω αφού κάθε φορά που τα σκέφτομαι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δακρύσω χωρίς να μπορεί να βγει τίποτα από μέσα μου.

Το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι να μην χρειαστεί να το ζήσει!

Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2006

#4 - Το Χαϊδάρι και ο Πολύδωρας

Τελικά και παρ’ όλες τις φιλότιμες και συχνές παραιτήσεις του Πολύδωρου υπουργού, οι μπάτσοι πήραν τα δύο από τα τρία. Οπότε η απορία παραμένει, αποδόθηκε δικαιοσύνη:

Και αυτομάτως ήρθαν οι δικαστικοί να δώσουν την απάντηση, αυτοδωρήθηκαν το τρίτο το μακρύτερο, βοήθεια τους. Βέβαια σύσσωμη η πολιτεία αντέδρασε. Και το υπουργείο εσωτερικών ακολουθώντας το ιστορικό παράδειγμα από το ένδοξο παρελθόν του υπουργείου εξωτερικών ...ελληνοποίησε καμιά διακοσαριά χιλιάδες.

Έτσι το κράτος βρήκε λύση στο θέμα, είμαι ελληναράς και βιάζω δεκαπεντάχρονες μετανάστριες, τώρα θα λένε είμαι ελληναράς και βιάζω ελληνοπούλες οπότε τέλος στα κρούσματα ρατσισμού και η Εύβοια μπορεί να κοιμηθεί από την δεξιά της πλευρά χωρίς να ροχαλίζει και να μας ενοχλεί όλους – τη συνείδηση ήθελα να πω αλλά που τέτοιες πολυτέλειες.

Οι καθηγητές πάλι καταλαβαίνοντας ότι χάσανε τον κόσμο που τόσο τους υποστήριξε στη απεργία τους να τσεπώσουν κάτι παραπάνω μιας και παίρνουν μόνο τα διπλάσια από έναν ιδιωτικό υπάλληλο που δουλεύει επτά ήμερες τη βδομάδα, δώδεκα μήνες το χρόνο και δεν έχει δεκάρα να πάει διακοπές, αυτοί λοιπόν οι καθηγητούλιδες αποφάσισαν όπως ακριβώς αποβάλανε βιαστές και βιασμένη γιατί δεν ...αντιστάθηκε σε τρεις μαντράχαλους αλλά απλά ούρλιαζε και ζήταγε βοήθεια από τους συμμαθητές της που δυστυχώς ήταν πολύ απασχολημένοι να την βιντεοσκοπούν, αποφάσισαν να αποσύρουν τις αποβολές μέχρι νεοτέρας. Τώρα ποια είναι αυτή η νεοτέρα ...μυστήριο. Πιθανώς να περίμεναν να την σκοτώσουν και να την κόψουν κομματάκια για να τους τιμωρήσουν. Πως λέγαμε παλαιότερα αυτή και τα μυστήρια, κάπως έτσι.

Άλλο ατέλειωτο μυστήριο είναι τι θα γίνει με τον προπονητή του ολυμπιακού. Θα μείνει η θα φύγει; Όλη η Ελλάδα αναρωτιέται, που να βρει τώρα χρόνο να ασχολείται με βιαστές ΑΣΕ που έχασε η ΑΕΚ από μια ομάδα με δεκατρείς φοιτητές. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Μα γίνεται ένας ποδοσφαιριστής να είναι και φοιτητής; Γι αυτό το Χαϊδάρι είναι στη δεύτερη κατηγορία, αυτοί ελεούν να μάθουν γράμματα και πως θα γίνεις ρε φίλε Καστίγιο αν μάθεις γράμματα; Πως θα σε δει ο Ραχαγκελ; Στο πανεπιστήμιο θα σε ψάχνει;

Αλήθεια τι ομάδα είναι ο Πολύδωρας;

Στη φωτο, άξιο τεκνό του Πολύδωρα βγάζει τα λεφτά με τον ιδρώτα του ποδιού του!!!

Τετάρτη, Νοεμβρίου 08, 2006

#3 - Αποβολές και Britney Spears

Αγαπητοί συντρεχαλητές στις skate-λεωφόρους του internet, ο γνωστός σας Φιλανδός, ο ευλογημένος και από τον παπα-Χριστόδουλο, αλήθεια τι κάνει αυτός γιατί τώρα τελευταία δεν ακούγεται και Christodoulos No News Bad News, αποφάσισε να ξαναβάλει το τραμ σε καινούργια τροχιά – γιατί η παλιά όλο και κολλάει στο Φάληρο, και να σας συνοδεύσει σε θέματα επικαιρότητας σε άψογα Φιλανδό-ελληνικά!

Διαβάζοντας τελείως επιλεκτικά τα σημερινά νέα, έμεινα κατάπληκτος από το γεγονός ότι η κυρία Britney Spears αποφάσισε να χωρίσει τον κακό της. Η στεναχώρια μου ήταν έκδηλη και έψαχνα απεγνωσμένα να βρω μια παρατήρηση από την ΟΛΜΕ, μια δήλωση, μια επιστολή, άντε μια αποβολή πενθήμερη. Έψαξα και τα νέα της Αμαρύνθου αλλά δυστυχώς η πολυδιαβασμένη τοπική εφημερίδα «Ο Ελληναράς» με σλόγκαν ‘η εφημερίδα που βίασε τον ρατσισμό’ δεν είναι online.

Παρ’ επιπτοντως και όπως έπαιζα νευρικά με τα πλήκτρα το Gate-μηχανήματος μου έπεσα σε βαρυσήμαντη επιστολή δεκατριάχρονου και άρχισα να απορώ, εγώ γιατί δεν ήμουνα εκεί στα δεκατρία μου; Εγώ ήμουνα αλλού! Αλλά άλλες εποχές εκείνες, τελείως πολιτικοποιημένες. Εμείς τρέχαμε πίσω από τον παναθηναϊκό, τα παιδιά σήμερα ψάχνουν τον Ρίτσο και ζητάνε εκπαιδευμένες baby-sitter, τελειόφοιτες του Harvard. Δηλαδή που πας ρε γονιέ σήμερα με την βουλγάρα και την αλβανίδα baby-sitter; Τι θέλετε τώρα να μάθει το παιδί σας, να βιάζει από τα δεκατρία του και να βάζει και την αδελφούλα του να τον βιντεοσκοπεί; Φτου σας και να με κάψει ο Θεός – το Θεός με κεφαλαίο μπας και κάνουμε και καμιά αρπαχτή και από Χριστοδούλου μεριά, ολόκληρο βιβλίο θα εκδώσουμε σύντομα.

Πολύ με εντυπωσίασε ο δεκατριάχρονος. Και η μαμά του πολύ με εντυπωσίασε, συγγραφέας. Θα πρέπει να γράφει παιδικά βιβλία και να τα στέλνει σε εφημερίδες, δηλαδή τα DVD καλύτερα είναι;

Και πάνω που προσπαθούσα να ξεπεράσω τη μαμά του δεκατριάχρονου μου έρχεται ένα ιντερνθιονάλε και με χτυπάει κατακέφαλα. Γιατί ρε μεγάλε Γιωργάκη; Γιατί παιδί μου; Το ‘Γιωργάκη’ να μου το συγχωρέσετε αλλά εμείς οι σκανδιναβοι έχουμε μια κάποια οικειότητα. Τόσο καιρό κουράζομαι να μάθω σουηδικά μπας και σε καταλάβω κι εσύ μου το γύρισες στα ...ισπανικά; Σαν το πατέρα σου κι εσύ με μπερδεύεις, σαν το χέλι μου γλιστράς κι όλο ταξιδεύεις. Α! Μην το ξεχάσω κι ελπίζω να στο είπε και ο πατέρας σου, να προσέχεις τις αεροσυνοδούς, κάνουν κάτι αεροπλανικά άλλο πράγμα!

Και μιας και μιλάμε για το Γιωργάκη είδα και τα αμερικανάκια να ψοφίζουν, σκληρός αγώνας λένε, Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι, Ρεπουμπλικάνοι η Δημοκρατικοί; Είναι σαν να λέμε στην Ελλάδα, Πολύδωρας ή Αλογοσκουφης; Βρε τώρα θυμήθηκα και τον Πολύδωρα. Θα παραιτηθεί η δεν θα παραιτηθεί; Κάνουν λευκή απεργία οι μπάτσοι η δεν κάνουν; Τώρα βέβαια μπορεί να κάνουν και ροζ απεργία η κάτι προς το εμπριμέ, κανείς δεν ξέρει. Θα πάρουν αύξηση η δεν θα πάρουν; Οι μπάτσοι, γιατί οι καθηγητές δεν έχουν χρόνο για αυξήσεις αυτό το καιρό, δίνουν αποβολές!

Και για να τελειώνουμε για σήμερα, χοντρέ ξύπνα είσαι πρωθυπουργός, δεν είναι εφιάλτης από το γουρουνάκι που έφαγες το βράδυ!!!

***************************

Και μην ξεχνάμε, ρίξτε μιά, δυό, δέκα είκοση ματιές στο καινούργιο θεματικό τεύχος No 17 του Ovi magazine για μας τους bloggers είναι!