Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2015

Ο ασταμάτητος Σταμάτης



Παρακολουθώντας το eNikos και την παρουσία του τέως υπουργού Δημήτρη Σταμάτη ανακαλύπτεις πόσο απαράδεκτοι ήταν αυτοί που μας κυβέρνησαν για τόσα χρόνια. Προσπαθώ να σκεφτώ λέξεις για να τον χαρακτηρίσω αλλά το απαράδεκτος, ανόητος, ηλίθιος, μαλάκας ξαφνικά φαίνονται τόσο φτωχά μπροστά στην τόση …αμέτρητη μαλακία;

«Σώσαμε τη χώρα. Την κρατήσαμε στην κανονικότητα.» Το έλεγε και το εννοούσε. «Με μας οι πολίτες ένιωθαν ασφάλεια!» Γι’ αυτό αυτοκτονούσαν στη Πλατεία Συντάγματος. Από τη πολύ ασφάλεια που ένιωθαν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αντισυνταγματικά την εξουσία, αφού εκμεταλλεύτηκε τη μη δυνατότητα εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.» Εκεί πια είχε ξεφύγει τελείως και αναρωτιόμουνα τι χάπια να παίρνει η αν είναι μεθυσμένος.

Κι όμως αυτός ο άνθρωπος (αν και είναι αυθαιρεσία να τον συγκαταλέγεις σε νοήμονα όντα) υπήρξε υπουργός την περίοδο της κρίσης, έπαιρνε αποφάσεις, συναποφάσιζε και κυβερνούσε. Το χειρότερο, αυτά που έλεγε ο γελοίος Σταμάτης είναι η σημερινή γραμμή της Νέας Δημοκρατίας. Και μετά δεν θα καταλαβαίνουν πως μετά από λίγο καιρό θα ανταγωνίζονται με το ΠΑΣΟΚ ποιος θα πιάσει το 3% κι αν θα τα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: