Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015

Το Spiegel και ο Ελληνικός γρύλος



Τελικά αυτή η ιστορία τόσο με το εξώφυλλο όσο και με το κείμενο του Spiegel της 21.03.2015 δείχνει ότι αφενός οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται σοβαρά τι κάνουν λάθος και αφετέρου πόσο λάθος αντανακλαστικά έχουν οι Έλληνες.

Ένα κείμενο που στην ουσία θέτει σειρά ερωτήσεις στη Γερμανίδα καγκελάριο και που πολλά από αυτά και σωστά είναι και βάση έχουν, ενώ παράλληλα θα έπρεπε να κάνουν και τον μέσο Γερμανό να ανησυχεί, στην Ελλάδα ήταν σαν να έγινε απόβαση των Ναζί στην Ακρόπολη. Ακόμα και η φωτογραφία δηλώνει τις προθέσεις του κειμένου που παρόλο ότι η τεχνολογία δίνει απεριόριστες δυνατότητες στο να παραλλάξουν τη φωτογραφία την αφήσαν όπως είναι και πρόσθεσαν «χοντροκομμένα» την εικόνα της Μέρκελ.

Στη πραγματικότητα και η εικόνα και το κείμενο κάνουν τρομακτική ζημιά και στη Μέρκελ και στη σημερινή Γερμανία γιατί υπενθυμίζει αυτό που υστερικά προσπαθούν να ξεχάσουν οι σύγχρονοι Γερμανοί και ρίχνει όλες τις ευθύνες για την υπενθύμιση του και την αναζωπύρωση πικρών αισθηματιών από το παρελθόν στην καγκελάριο και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο και από επιλογή.

Όσο για τους Έλληνες, αντιδράνε σαν το ανέκδοτο με τον γρύλο με λάθος αντανακλαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: