Σάββατο, Μαρτίου 28, 2015

Εκλογές στη Φιλανδία



Στη Φιλανδία πλησιάζουν οι εκλογές. Οι φασίστες «αληθινοί Φιλανδοί» κρατάνε χαμηλό προφίλ προς το παρόν, μην εκτεθούν ανεπανόρθωτα από αυτά που ξεφεύγουν από τους υποψηφίους τους, όπως έχει γίνει στο παρελθόν. Αλλά στην ουσία παλεύουν για την τρίτη θέση και να ανεβάσουν τα ποσοστά τους ώστε να υποχρεώσουν τους συντηρητικούς η τους κεντρώους να συνεργαστούν μαζί τους σε κυβέρνηση.

Άλλωστε τόσο κόπο έκαναν όλα τα υπόλοιπα κόμματα τα τελευταία χρόνια για να τους ξεπλύνουν. Σιγά-σιγά εξαφανίστηκαν και τα σύμβολα και οι ναζιστικές χαιρετούρες και από Μιχαλολιάκος ο Τίμο Σόινι έγινε Καρατζαφέρης. Εδώ άρχισε ο χοντρός να πηγαίνει και στην εκκλησία για να δείξει ότι φοράει γούνα προβάτου. Μόνο που αποφεύγει να μας πει πόσα πρόβατα έσφαξε η θέλει να σφάξει γι’ αυτή τη γούνα.

Και οι Φιλανδοί φυσικά στο τέλος θα βγάλουν τον Στουμπ, μια περίπτωση Γιωργάκη στο πολύ χειρότερο, αν είναι ποτέ δυνατόν. Ένα δανδή του κώλου που το παίζει πολιτικός γιατί είναι πολύ τεμπέλης για να δουλέψει. Σε μια Φιλανδία που ξαναγίνεται φούσκα με ταχύτητα και θα σκάσει μόλις η Γερμανία βαρεθεί να την εκμεταλλεύεται.

Στη φωτογραφία ο χονρτοφασίστας και ο δανδής πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: