Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017

Ο Μαριδάκης Τραμπ


Το εξώφυλλο και το άρθρο της «Δημοκρατίας» για αποστασίες, ενδιαφέρον και φλέγον σε ένα βασικά σημείο του. Αυτό περί συγκεκριμένων επιχειρηματικών παραγόντων

Το άρθρο αφού κάνει μια σύντομη ανάλυση για τη συζήτηση των …βλημάτων, συνεχίζει: «Γι' αυτό και επιχειρείται να δρομολογηθούν από το παρασκήνιο «εναλλακτικές κινήσεις» που θα υπηρετούν τον ίδιο αρχικό σκοπό για τη δημιουργία ανυπέρβλητων προβλημάτων στην κυβερνητική σταθερότητα. Ως υποβολείς φέρονται ότι είναι συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί παράγοντες, οι οποίοι καθότι βρίσκονται, για ποικίλους λόγους, σε δυσχερή θέση ή αντιμετωπίζουν αδιέξοδα, πιστεύουν ότι θα εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντά τους και θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους μέσω μιας ταχείς πολιτικής αλλαγής. Κατά τις ίδιες πηγές, το σχέδιο εκτυλίσσεται σε περισσότερα του ενός επίπεδα. Καταρχάς, έχουν εντοπιστεί οι πιθανοί «αδύναμοι κρίκοι» από πλευράς βουλευτών, και ειδικότερα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι συχνές δημόσιες διαφοροποιήσεις, προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ώστε να διαπιστωθεί αν ο συγκεκριμένος βουλευτής, για τον οποίο γίνεται λόγος, κινείται ή όχι με δεύτερες σκέψεις. Θεωρείται λίαν πιθανό, πάντως, ότι επιχειρούνται και «δελεαστικές» προτάσεις προς την πλευρά του σε ό,τι αφορά και το πολιτικό μέλλον του, ώστε να καμφθεί και να αποσκιρτήσει από την κυβερνητική πλειοψηφία. Εκτός από τέτοιες κινήσεις προσεταιρισμού βουλευτών, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν εν αμφιβόλω και τη «δεδηλωμένη» των 153, βρίσκεται εν τη γενέσει της και μια απόπειρα δημιουργίας εσωτερικών κραδασμών στους κόλπους των ΑΝ.ΕΛ.» 

Ο Μαριδάκης έχει δείξει καιρό ότι ονειρεύεται να γίνει Τραμπ στη θέση του Τσίπρα και το έχει δείξει μέσω Πειραιά, που εκμεταλλευόμενος τα πρόβατα της τοπικής ομάδας, τους μικροτσούτσουνους χάνους ποινικούς της Χρυσής Αυγής κι όσους χαφιέδες και λέρες μπορούσε να πληρώσει (γιατί είναι και σπάγκος ο κάβουρας) βγήκε …πρώτος δημοτικός σύμβουλος με διαφορά στήθους. 

Ο εμποράκος παίζει παιχνίδι μεγάλο ακόμα και για το στομάχι του και θα έχει ενδιαφέρον τόσο το σε ποιο κελί θα σαπίσει στο τέλος όσο και με ποια παρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: