Παρασκευή, Μαΐου 01, 2015

Σχιζοφρένεια Κυριάκου

Ξέρετε τι είναι η σχιζοφρένεια; Σύμφωνα με την ιντερνετική εγκυκλοπαίδεια είναι «ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές της αντίληψης της πραγματικότητας.»

Ο Μητσοτάκης ήταν, είναι και θα είναι για πάντα στην ιστορία, ο αποστάτης. Εδώ έχουν γραφτεί δεκάδες βιβλία με το θέμα και μάλιστα με αυτόν ακριβώς το τίτλο, ο Μητσοτάκης ο αποστάτης. Και μάλιστα αυτόν το τίτλο τον έχει πληρώσει βαριά η κόρη του. Αλλά εκεί που το Μητσοτακέικο έχει τους τίτλους είναι στην οικογενειοκρατία. Εκεί πια ξεπερνάνε τους πάντες. Καραμανλήδες, Παπανδρέου και Κεφαλογιάννηδες δεν μετράνε μια μπροστά τους ακόμα κι αν τους βάλλεις όλους μαζί.

Ο δε Κυριάκος ούτε για υπάλληλος να μεταφέρει τα χαρτιά, δεν θα προσλαμβανόταν από πουθενά αν δεν ήταν ο πατέρας του και η αδελφή του. Με αυτόν ισχύει απόλυτα αυτό που είχε πει κάποτε ο Κατσιφάρας παραφρασμένο, αν δεν ήταν πατέρας του ο Μητσοτάκης, ούτε ο θυρωρός του δεν θα τον ήξερε. Για να μην πω ότι όχι υπουργός δεν θα γινόταν, αλλά ούτε καν θα ήξερε πως είναι η Βουλή από μέσα.

Ακόμα και η ύπαρξη του στη σημερινή Σαμαρική ΝΔ είναι αποτέλεσμα ισορροπιών και προσωπικών παιχνιδιών που παίζει ο Αντωνάκης κι όχι γιατί εκφράζει καμία αξία ή οτιδήποτε άλλο ο Κυριάκος. Για να μην ξεχνάμε ότι χάρις σ’ αυτά τα παιχνίδια του Αντωνάκη, γλίτωσε ο Κυριάκος – ελπίζω μόνο πρόσκαιρα – κάτι θεματάκια με την Siemens που έχουν μείνει αναπάντητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: