Παρασκευή, Μαΐου 01, 2015

Ο αξιότιμος Γερούν




Στην ουσία τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση σαν τοποτηρητής. Ο άνθρωπος που θα ζεσταίνει τη καρέκλα αλλά θα υπακούει εντολές. Από πίσω Σόιμπλε και Ντράγκι ουσιαστικά θα διευθύναν το τι γίνεται και ποια είναι η οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης.

Αυτό που όμως δεν υπολόγισαν ούτε ο Σόιμπλε ούτε ο Ντράγκι ήταν το πόσο βλάκας θα αποδεικνυόταν ο Νταίσεμπλουμ παρόλο τα όσα είχαν ήδη ακούσει από την Ολλανδία. Αλλά τους βόλευε. Αντικομουνιστής μέχρι τρέλας ενάντιων κάθε τι αριστερού, οπαδός του άκρατου φιλελευθερισμού σε σημείο που να θέλει να ιδιωτικοποιήσει ακόμα και τα νοσοκομεία στην Ολλανδία, στα αυτιά του Σόιμπλε ακουγόντανε σαν άγγελος εξ ουρανού.

Η πλάκα η μεγάλη είναι ότι ο Νταίσεμπλουμ στην Ολλανδία πήγαινε φορτσάτος για φάγωμα από τον Ρούττε, τον υπερσυντηρητικό πρωθυπουργό της Ολλανδίας, αλλά τον έσωσε η τοποθέτηση του στην ευρωζώνη. Σαν υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας θεωρείται τελείως αποτυχημένος, υπεύθυνος για λάθος κινήσεις όσο αφορά το κράτος πρόνοιας και τις ιδιωτικοποιήσεις και η ιστορία με το πτυχίο του και την ψεύτικη δήλωση που έκανε δεν έχει τελειώσει απεναντίας υπάρχουν μερικοί καλοσυνάτοι Ολλανδοί που έχουν ήδη καταθέσει μηνήσεις εναντίων του για κατάθεση ψευδούς βιογραφικού προς την Ολλανδική Βουλή.

Αυτά για τον Γερούν που «έφαγε» τον Βαρουφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: