Σάββατο, Απριλίου 04, 2015

Πρετεντέρης το όνομα και Εισαγγελάτος η χάρη



Στην ελληνική δημοσιογραφία παρόλο που άλλος έχει το όνομα, άλλος έχει τη χάρη. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Πρετεντέρης – γιατί αυτός είναι το όνομα – είναι αθώος. Μέσα στη λάσπη και τη διαφθορά είναι χωμένος αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι ποτέ δεν το έπαιξε και δημοσιογράφος. Παρόλο ότι εσφαλμένα θεωρείται δημοσιογράφος το δουλικό του οργανισμού Λαμπράκη ήταν πάντα αυτό που λένε οι Εγγλέζοι columnist ή στα ελληνικά είχε μια στήλη άποψης.

Στην ουσία ήταν ένας επώνυμος blogger πριν βγουν τα blogs, που δεν χρειαζόταν να καταθέσει στοιχεία η να προβάλει βιβλιογραφία σε αυτά που έγραφε γιατί απλά ήταν άποψή του.

Τώρα υπάρχει κι αυτός που έχει τη χάρη. Για ένα διάστημα και αφού απολύθηκε λόγω κιτρινισμού, είχε λουφάξει και το έπαιζε καλό παιδί. Υπολόγιζε να περάσει πρώτα η μπόρα και μετά να ξαναβγεί στον αφρό. Και τι πιο φυσικό ήταν μεgάλο κανάλι, η πεμπτουσία της διαπλοκής, να τον ξαναφέρει. Άλλωστε είχε ανάγκη από τις υπηρεσίες του μια εποχή που η λάσπη πετιέται χωρίς διακρίσεις. Ένα τύπος με μπαζούκας και προϋπηρεσία στην λάσπη ήταν ότι έπρεπε.

Έτσι ι Εισαγγελάτος επανήλθε στην ελληνική …δημοσιογραφική επικαιρότητα. Ο άνθρωπος που κάνει ακόμα και τον Ζούγκλα να φαίνεται αθώα περιστερά. Ότι πιο βρόμικο έχει να δείξει η ελληνική δημοσιογραφία και που δυστυχώς έχει και εκπαιδεύσει νεότερους να νομίζουν ότι αυτό που κάνει είναι δημοσιογραφία.

Τώρα ο Εισαγγελάτος έχει επιστέψει με ένα και μοναδικό σκοπό, να υπερασπιστεί να συμφέροντα αδύτων που τον ξαναφέρανε. Και θα το κάνει αδιάφορα πόσα ψέματα θα πει – έτσι κι αλλιώς το ψέμα έχει γίνει δεύτερη φύση για τον Εισαγγελάτο – πόσο θα διαστρεβλώσει, θα απειλήσει και θα λασπολογήσει.

Όλα για την χαμένη τιμή του Μπόμπολα γίνονται.

ΥΓ. Στη μέση στη φωτογραφία είναι η μυξοπαρθένα, άλλη μεgάλη δημοσιογράφα κι αυτή. Από πλαστική σε ρουφιανιά κι από ρουφιανιά σε λάσπη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: