Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2015

Η Μέρκελ και το φιλανδικό παρελθόν



Πήγε η Μέρκελ στο Ελσίνκι να δείξει την υποστήριξη της στον Στούμπ και χάρηκαν οι ψωνισμένοι Φιλανδοί. Η Φιλανδική ΥΕΝΕΔ (δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο και το λέω από εμπειρία) κατέβασε τίτλους όπως «η πιο ισχυρή γυναίκα στην Ευρώπη στο Ελσίνκι», «Η Μέρκελ συγχαίρει τον Στούμπ» και άλλα τέτοια γελοία.

Τώρα γιατί τον συγχάρηκε και γιατί χάρηκε που πήγε να τον δει, φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με τη Γερμανοφιλανδική ιστορία. Η μοναδική χώρα πο επισκέφτηκε ο Χίτλερ εκτός Αυστρίας, Ιταλίας και Γαλλίας ήταν η Φιλανδία. Και μάλιστα το έκανε την ημέρα των γενεθλίων του Φιλανδού εθνάρχη και εγκληματία πολέμου, Μανερχέϊμ, όχι τόσο για να του τραγουδήσει το χρόνια πολλά όσο για να βάλουν τις βάσεις για την εισβολή στη Ρωσία. Την πιο αμαρτωλή σελίδα της Φιλανδικής ιστορίας που οι Φιλανδοί ΠΟΤΕ δεν αναφέρουν. Ακόμα και στα σχολικά τους βιβλία αυτή η περίοδος δεν υπάρχει. Η Φιλανδικά ήταν σε χειμερία νάρκη τότε σύμφωνα με την ιστορία τους.

Όπως και τότε έτσι και τώρα η Μέρκελ τους θέλει να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Τα καλά παιδιά της καγκελαρίας πρέπει να δείξουν για άλλη μια φορά το γνωστό τους προβοκατόρικο ήθος όσο αφορά την Ελλάδα και να γίνουν παράδειγμα υποταγής στη Γερμανική επικυριαρχία προς την υπόλοιπη ευρωζώνη που δείχνει δείγματα ανυπακοής.

Μετά τον πόλεμο οι Φιλανδοί είπαν ότι οι Γερμανοί τους κάψανε άρα ήταν με τους συμμάχους. Η αλήθεια είναι ότι μετά από πέντε χρόνια κάνοντας τα δουλικά των Ναζί και φορώντας περήφανα τον αγκυλωτό σταυρό, αφού έγιναν συνυπεύθυνοι για την ανθρωπιστική καταστροφή της Αγ. Πετρούπολης με το περίφημο κλείσιμο της λίμνης Λακώτα, της μοναδικής διόδου για τον ΟΗΕ να περάσει τρόφιμα και φαρμακευτική βοήθεια, είδαν ότι οι Ναζί έχαναν το πόλεμο και οι Ρώσοι κέρδιζαν τι έκαναν λοιπόν οι καλοί Φιλανδοί; Τους πουλήσαν στους Ρώσους! Άλλαξαν στρατόπεδο.

Πήγαν  με τους νικητές. Τόσο γενναίοι. Και καλά τους κάνανε οι Ναζί που κατά την υποχώρηση τους τους έκαψαν. Αλλά και πάλι δεν τους έκαψαν πολύ, όπως πάντα οι άμαχοι Λάπωνες την πλήρωσαν αλλά οι Φιλανδοί το έκαναν διεθνές δράμα. Κοιτάξτε υποφέραμε από τους Ναζί.

3,500 εβραίοι μπήκαν σε ένα καράβι που ξαφνικά βυθίσθηκε στο πέλαγος μεταξύ Φιλανδίας και Εσθονίας. Αλλά εμείς δεν ξέραμε τίποτα, απλά μας ζήτησαν να τους μαζέψουμε οι κακοί Ναζί κι εμείς τους βοηθήσαμε. Εκατοντάδες Φιλανδοί που αντιστάθηκαν στον Ναζιστή Μανερχέϊμ εκτελέστηκαν όχι με όπλα ούτε με κρεμάλα. Τους αφήσαν να πεθάνουν στην πείνα. 

Τόσο άντρες οι Φιλανδοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: