Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2012

Ένα πολιτικό συμβούλιο στυλ Βορείου Κορέας


Ακούγοντας και διαβάζοντας για όσα συνέβησαν και λέχτηκαν κατά τη διάρκεια του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ειδικά την ομιλία του Γιωργάκη δεν μπορούσα να μην θυμηθώ συνεδριάσεις του πολιτικού γραφείου της Βορείου Κορέας. Σε αυτές τις συνεδριάσεις και ειδικά στις αρχές του 2000 και ενώ ο κόσμος στην κυριολεξία πέθαινε από πείνα το πολιτικό γραφείο του κόμματος για μέρες και με πολύωρες ομιλίες ασχολιόταν με το …τέλος του καπιταλισμού και την παρακμή της Νότια Κορέας.

Όταν ο πρόεδρος της ...Βόρειας Κορέας μιλάει!!!
Δεν ζω στην Ελλάδα και έτσι οι εικόνες που έχω είναι μόνο από αυτά που μου λένε φίλοι και γνωστοί ή από το διαδίκτυο αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος πεινά δεν έχει σημασία πως θέλουν να το κουκουλώσουν – όπως έκανε και η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. Και όσο επαναστατικά και αν ήταν τα λόγια του τέως πρωθυπουργού ακουγόταν καλά σαν θεωρία ή προεκλογική ομιλία για τα αυτιά των τελευταίων πιστών, αλλά είναι πολύ αργά για τέτοιας μορφής ενέργειες και η κατάσταση απαιτεί δράση. Και δράση δεν υπάρχει.

Το πιο συγκλονιστικό σε αυτά που διάβασα ήταν ότι ενώ κατήγγειλε τον παλαιοκομματισμό η ομιλία του ήταν παράδειγμα παλαιοκομματισμού που αναλώθηκε περισσότερο από μια ώρα καταγγέλλοντας για τα πάντα, από το προπατορικό αμάρτημα μέχρι την βύθιση του Τιτανικού τις κυβερνήσεις της ΝΔ.

Και φυσικά ο επίλογος με την απόλυτη στήριξη του τέως συμβούλου του Σημίτη δεν μπορεί παρά να σε οδηγήσει σε θεωρίες συνομωσίας.

Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2012

Όταν ο Olli Rehn θυμώνει!


Η Standard & Poor's ανακοίνωσε την υποβάθμιση της Γαλλίας και αμέσως ο κατάπληκτικτος και γραφικός Olli Rehn άρχισε να σκίζει τα ιμάτια του και να ουρλιάζει στη Φιλανδία ότι «κάποιοι κέρδισαν πολλά λεφτά με αυτή την ενέργεια». Και τώρα εγώ ο ηλίθιος ερωτάω, τώρα που έγινε στη Γαλλία το ανακάλυψε ο Olli Rehn;  Όταν συνέβαινε στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στη Ιταλία ο Olli Rehn κοιμόταν;

Και μάλιστα βγήκε στην φιλανδική τηλεόραση και άρχισε να μιλεί για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ανάγκη ελέγχου αυτών των τραπεζιτικών οίκων αξιολόγησης. Και σαν να ξέχασε να μιλήσει για εγγυήσεις – τις φιλανδικές εγγυήσεις – και πόσα κέρδισε η Φιλανδία από το κατρακύλημα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Τρομακτική σύμπτωση την ιδία μέρα φιλανδική στατιστική εταιρία ανακοίνωσε ότι οι Φιλανδοί είναι από τους βόρειο-ευρωπαιους που «παίζουν» περισσότερο στο χρηματιστήριο!

Aγγλικό δίκαιο


«Εκλογές τώρα θα καταστρέψουν την χώρα» λέει η κυβέρνηση. Η δέσμευση στο «αγγλικό δίκαιο» είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του κουρέματος και της συνέχειας του δανεισμού, λέει ο τέως σύμβουλος του Σημίτη και νυν «λαοπρόβλητος» κατά Ψυχάρη και Μπόμπολα, πρωθυπουργός. Ναι, αυτός ακριβώς που μεθόδευσε λογιστικά την είσοδο της Ελλάδας στην ευρώ-ζώνη.

Και έτσι για να μην ξεχνάμε τα απαραίτητα, αυτό ακριβώς το «αγγλικό δίκαιο» δεν είναι που έχει καταστρέψει οικονομικά απομυζώντας κάθε μορφής πόρου τις αφρικανικές χώρες, αυτός δεν είναι που έχει καταστρέψει από τη γέννηση του τη Μέση Ανατολή και αυτό ακριβώς δεν είναι που παραχωρεί σε εγγλέζους συνταξιούχους και «επενδυτές» τις περιουσίες των ελλήνων στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο;

Τελικά ξεπουλάνε τα πάντα;