Τρίτη, Μαρτίου 31, 2015

Ο Μητσοτάκης και ο άντρας Αντωνάκης



Εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80 το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε ουσιαστικά να εξαφανιστεί από το βάρος των σκανδάλων και καταχρήσεις εξουσίας. Από τη μια τα κωλόσπιτα από την άλλη η αγορά του αιώνα και στο τέλος ο Κουτσόγιωργας. Κάθε μέρα εμφανιζόταν κι από ένα καινούργιο σκάνδαλο, κι ενώ τα πάμπερς πηγαινοερχόντουσαν ο Κοσκωτάς έστηνε παράγκα ποδοσφαιρικά και πολιτικά.

Τσοχατζόπουλος, Κουτσόγιωργας, Κατσιφάρας στη πρώτη γραμμή των σκανδάλων ενώ από πίσω ακολουθούσαν οι μυριάδες, με τον Ανδρέα και την άμεση ή έμμεση Μιμη-οικογένεια του να τρώνε από παντού. Τι διακοπές με γιοτ, τι φωτογραφίες από δεξιώσεις και εκδηλώσεις ΜΚΟ, όλα τα είδαμε τότε και σε όλα πρωταγωνιστούσαν και νυν μέλη του τότε κρατικού ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου και του κυρίου συνταγματολόγου.

Αλλά ο Αντρέας είχε πάντα το αντίβαρο και αυτό το αντίβαρο τρόμαζε τόσο το κόσμο ώστε συνέχιζαν να του δίνουν την εξουσία και αντί να είναι σε καμιά φυλακή το διασκεδάζαμε κι όλας μαζί του. Ο Αντρέας ήταν ο μόρτης ο γαμιάς, αλλά από την άλλη ήταν ο άντρας κλανιά, ο Μητσοτάκης.

Τώρα σαπίλα ο Αντρέας αλλά οφείλεις να του παραδεχτείς ότι ποτέ δεν το έπαιξε άντρας, έτσι μια δόση βαρβατίλας την έβγαζε από φυσικού του. Ο Μητσοτάκης από την άλλη, παρόλο το ύψος του για μαλάκας μόνιμα πέρναγε και χρειαζόταν πότε-πότε να το θυμίζει ότι είναι άντρας μπας και το ξεχάσουμε. Αλλά κι αυτός πάλι παντιέρα δεν το έκανε.

Και τώρα έχεις την απόλυτη ξεφτίλα, ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Αυτός κάνει ακόμα και τον Μητσοτάκη να φαίνεται ώριμος και ακομπλεξάριστος πολιτικός άντρακλας. Δεν φτάνει που με την αντιπολίτευση του ουσιαστικά καλύπτει τον Τσίπρα σε σημείο που ότι και να κάνει ο Αλέξης να φαίνεται άρχοντας μπροστά σε αυτό το ξέπλυμα, αλλά βγάζει και τα προσωπικά του κόμπλεξ.

Ποιος ξέρει τι bullying έφαγε μικρός ο Αντωνάκης για να χρειάζεται να μας υπενθυμίζει στα γεράματα ότι είναι άντρας. Στο τέλος θα μας φέρει και την Βύση στη βουλή για να μας κάνει αναπαράσταση.

Δηλαδή τι περίμενε χτες από τη βουλή, να βγάλουν ψήφισμα πόσο άντρας είναι;

Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2015

Η Μέρκελ και το φιλανδικό παρελθόν



Πήγε η Μέρκελ στο Ελσίνκι να δείξει την υποστήριξη της στον Στούμπ και χάρηκαν οι ψωνισμένοι Φιλανδοί. Η Φιλανδική ΥΕΝΕΔ (δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο και το λέω από εμπειρία) κατέβασε τίτλους όπως «η πιο ισχυρή γυναίκα στην Ευρώπη στο Ελσίνκι», «Η Μέρκελ συγχαίρει τον Στούμπ» και άλλα τέτοια γελοία.

Τώρα γιατί τον συγχάρηκε και γιατί χάρηκε που πήγε να τον δει, φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με τη Γερμανοφιλανδική ιστορία. Η μοναδική χώρα πο επισκέφτηκε ο Χίτλερ εκτός Αυστρίας, Ιταλίας και Γαλλίας ήταν η Φιλανδία. Και μάλιστα το έκανε την ημέρα των γενεθλίων του Φιλανδού εθνάρχη και εγκληματία πολέμου, Μανερχέϊμ, όχι τόσο για να του τραγουδήσει το χρόνια πολλά όσο για να βάλουν τις βάσεις για την εισβολή στη Ρωσία. Την πιο αμαρτωλή σελίδα της Φιλανδικής ιστορίας που οι Φιλανδοί ΠΟΤΕ δεν αναφέρουν. Ακόμα και στα σχολικά τους βιβλία αυτή η περίοδος δεν υπάρχει. Η Φιλανδικά ήταν σε χειμερία νάρκη τότε σύμφωνα με την ιστορία τους.

Όπως και τότε έτσι και τώρα η Μέρκελ τους θέλει να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Τα καλά παιδιά της καγκελαρίας πρέπει να δείξουν για άλλη μια φορά το γνωστό τους προβοκατόρικο ήθος όσο αφορά την Ελλάδα και να γίνουν παράδειγμα υποταγής στη Γερμανική επικυριαρχία προς την υπόλοιπη ευρωζώνη που δείχνει δείγματα ανυπακοής.

Μετά τον πόλεμο οι Φιλανδοί είπαν ότι οι Γερμανοί τους κάψανε άρα ήταν με τους συμμάχους. Η αλήθεια είναι ότι μετά από πέντε χρόνια κάνοντας τα δουλικά των Ναζί και φορώντας περήφανα τον αγκυλωτό σταυρό, αφού έγιναν συνυπεύθυνοι για την ανθρωπιστική καταστροφή της Αγ. Πετρούπολης με το περίφημο κλείσιμο της λίμνης Λακώτα, της μοναδικής διόδου για τον ΟΗΕ να περάσει τρόφιμα και φαρμακευτική βοήθεια, είδαν ότι οι Ναζί έχαναν το πόλεμο και οι Ρώσοι κέρδιζαν τι έκαναν λοιπόν οι καλοί Φιλανδοί; Τους πουλήσαν στους Ρώσους! Άλλαξαν στρατόπεδο.

Πήγαν  με τους νικητές. Τόσο γενναίοι. Και καλά τους κάνανε οι Ναζί που κατά την υποχώρηση τους τους έκαψαν. Αλλά και πάλι δεν τους έκαψαν πολύ, όπως πάντα οι άμαχοι Λάπωνες την πλήρωσαν αλλά οι Φιλανδοί το έκαναν διεθνές δράμα. Κοιτάξτε υποφέραμε από τους Ναζί.

3,500 εβραίοι μπήκαν σε ένα καράβι που ξαφνικά βυθίσθηκε στο πέλαγος μεταξύ Φιλανδίας και Εσθονίας. Αλλά εμείς δεν ξέραμε τίποτα, απλά μας ζήτησαν να τους μαζέψουμε οι κακοί Ναζί κι εμείς τους βοηθήσαμε. Εκατοντάδες Φιλανδοί που αντιστάθηκαν στον Ναζιστή Μανερχέϊμ εκτελέστηκαν όχι με όπλα ούτε με κρεμάλα. Τους αφήσαν να πεθάνουν στην πείνα. 

Τόσο άντρες οι Φιλανδοί.

Της συνιστώσας



Ρε γαμώτο δεν ξέρεις αν είναι να γελάσεις η να κλαις κάθε φορά που, η συνιστώσα Σαμαρά σε αντίθεση με τη συνιστώσα Αντώναρου και σε μόνιμη σύγκρουση με τη συνιστώσα των Καραμανληκών που χωρίζεται στη συνιστώσα του εθνάρχη και τη συνιστώσα του ανεψιού και που διαφωνούν μεν με τη συνιστώσα Δένδια και συμφωνούν σιωπηλά με τη συνιστώσα Αβραμόπουλος, καταγγέλλουν τον Σύριζα για την ασυμφωνία των συνιστουσών του.

Και αυτά χωρίς να πιάσεις το ΠΑΣΟΚ που εκεί γίνεται τελείως της συνιστώσας. Αυτοί έχουν βέβαια και τις εν μεταξύ συνιστώσες. Για παράδειγμα ο Λοβέρδος που Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή είναι συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ, Τετάρτη, Πέμπτη και Σαββάτο της ΝΔ και τις Κυριακές το παίζει Καρατζαφέρης στο πιο ελεύθερη απόδοση.

Η πλάκα είναι ότι ενώ θέλεις να πεις τόσα πράγματα για τον Τσίπρα και τη σοσιαλδημοκρατική συνιστώσα που έχει στήσει για κυβέρνηση, σου έρχεται ο Σαμαράς κάθε τόσο με καινούργια ανακοίνωση, διαρροή, κάτι τέλος πάντων και σε γυρνάει πίσω.

Κι όχι τίποτα άλλο στο τέλος βρίσκεσαι και να λες καλύτερα Τσίπρας παρά όλο αυτό το τσίρκο.