Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2009

Ο ξηρός “δημοσιογράφος”

Το διαδίκτυο παρέχει την πολυτέλεια σε όλους να συνυπάρχουν, από τα διαμάντια μέχρι τα σκουπίδια και είναι σημαντικό τουλάχιστον κατά την άποψή μου ότι αφενός τα σκουπίδια δεν υπερτερούν από τα διαμάντια και αφετέρου με την ποικιλία που διαθέτει να δίνει ατελείωτες εναλλακτικές στον αναγνώστη. Έτσι αν δεν σ' αρέσει κάτι απλά ...προχωράς στο επόμενο. Αυτά φυσικά ισχύουν και για το Ελληνικό διαδίκτυο.

Κατά τη γνώμη μου στο Ελληνικό διαδίκτυο υπάρχουν πολλά διαμάντια αλλά υπάρχουν και κάτι σκουπίδια ...αξεπέραστα, που αν υπήρχε παγκόσμια κλίμακα σίγουρα θα κρατούσαν αρκετά υψηλές θέσεις. Και κατά τη γνώμη μου το site του γνωστού “δημοσιογράφου” σίγουρα βρίσκεται στη κορυφή ...των σκουπιδιών. Κατά περιόδους ρίχνω καμιά ματιά και εντυπωσιακά δεν με εκνευρίζει πια, απλά με αηδιάζει και μου υπενθυμίζει τους λόγους που με έκαναν να φύγω από την Ελλάδα.

Την περίοδο που ξεκινούσα τις γελοιογραφίες στις Ελληνικές εφημερίδες, ξεκινούσε και ο Μάκης. Λοιπόν ο άνθρωπος σίγουρα δεν είχε ταλέντο στο σκίτσο αλλά εκεί που ήταν πια απελπιστικός ήταν στη σύλληψη ιδέας, η μεταφορά της στο χαρτί και τα κείμενα. Συνήθως τα “καλά” του σκίτσα ήταν παράφραση άλλων που είχαν μπει λίγες μέρες νωρίτερα από καταξιωμένους γελοιογράφους και δη του Μητρόπουλου. Ομολογώ ότι έδειξε εξυπνάδα εγκαταλείποντας την γελοιογραφία – ή ίδια τον είχε εγκαταλείψει από την αρχή – αλλά δεν περίμενα ποτέ την στροφή στη δημοσιογραφία! Και επειδή αισθάνομαι πολύ περήφανος που υπηρετώ και υπηρέτησα για πολλά χρόνια το κόμικς και τη γελοιογραφία χαίρομαι που μετέφερε τον ατάλαντο βόθρο του σε άλλο τομέα, - πιθανώς κατάλαβε ότι στη γελοιογραφία δεν υπάρχει χρήμα αλλά μεράκι - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λυπάμαι για το κακό που βρήκε την δημοσιογραφία. Και δυστυχώς το κακό είναι μεγάλο γιατί είναι τιμή να είσαι ερευνητής δημοσιογράφος αλλά άτιμο να είσαι χαφιές της παραδημοσιογραφίας.

Αλλά αρκετά με την εισαγωγή, παραδέχομαι ότι αυτό που με υποκίνησε να γράψω κάτι για τον “δημοσιογράφο” είναι κάτι που έγραψε ο ίδιος – από ότι έχω καταλάβει καλύπτεται πίσω από τη στήλη Αλ Καιντα του site ιδιοκτησίας του και με το όνομα “Ζούγκλα”, φαντάζομαι ο τίτλος περιγράφει την πνευματική του κατάσταση – και έχει σχέση με τη διαμάχη που έχει ξεκινήσει και συντηρεί ο ίδιος χωρίς ανταπόκριση με το Indymedia.

Γράφει λοιπόν ο ...”δημοσιογράφος”:
@ Μήπως θέλουν επίσης να τους εξηγήσουμε γιατί ο Χριστόδουλος Ξηρός επιλέγει το “zougla.gr”, για τη δημοσίευση των άρθρων του;

Δηλαδή τι θέλει να μας πει ο ποιητής ...συγνώμη ο ..."δημοσιογράφος"; Ελάτε εδώ γιατί εγώ έχω τους καλύτερους τρομοκράτες; Μήπως νιώθει ο Μάκης ιδεολογική συγγένεια με τον Ξηρό και γι αυτό του δίνει βήμα; Και συγγένεια σε ποια ιδεολογία; Ο Ξηρός τώρα που αποκαλύφτηκε και ξεσκεπάστηκε έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα γραφικό τύπο που την είδε επανάσταση. Μήπως ότι ο “δημοσιογράφος” όπως περήφανα δηλώνει είναι ο μοναδικός που δίνει βήμα σε αυτόν τον Ξηρό δείχνει κάτι για τον εαυτό του και έχει πιαστεί αντί για Μάκης, Κώτσος;

Στο συγκεκριμένο “δημοσιογράφο” θα επανέλθω γιατί πως να το κάνουμε, το κιτς έχει την πλάκα του!