Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2007

Πόσα είναι τα άρθρα;

Αγαπητοί συντρεχαλητές στις skate-λεωφόρους του internet αποφάσισα επικαλούμενος την τρέχουσα επικαιρότητα να επανέλθω κάνοντας μια εις βάθος αναφορά στα άρθρα! Φυσικά ένας φιλόλογος θα ήταν ο πιο κατάλληλος αλλά προς το παρόν βολευτείτε με τον Φιλανδό γιατί όπως και η γνωστή παροιμία όλοι χρειαζόμαστε το Φιλανδό μας!

Τις τελευταίες μέρες αναζωπύρωσε πάλι η συζήτηση για το άρθρο 16 και εγώ αμήχανος άρχισα μια έντονη έρευνα γκουγκλάροντας ολ αράουντ να βρω τι έγιναν τα υπόλοιπα 15 άρθρα και αν υπάρχει και δέκατο-έβδομο άρθρο! Και έτσι βρήκα ότι εκτός από τα βασικά άρθρα, οητο υπάρχουν και σειρά άλλα άρθρα, όπως το τέταρτο άρθρο που είναι το ρε! Γενικά δεν έχει γένος και κολλάει παντού, που πας ρε! Πως είσαι έτσι ρε! Τον Χριστόδουλος σου ρε!

Στη τελευταία περίπτωση έχουμε τη χρήση διπλού άρθρου και συγνώμη για το ότι υποχρεούμαι να ...πηδήξω αλλά εκτός από το ρε έχουμε και το άρθρο νούμερο έτσι απλά νούμερο – γενικά και αόριστα, Χριστόδουλος. Αυτό είναι άρθρο καταχρηστικό και ευλογημένο. Υπάρχουν άρθρα του κώλου, υπάρχουν και άρθρα ευλογημένα, το άρθρο Χριστόδουλος πάει παντού!

Μετά είναι το άρθρο μωρή! Θα μπορούσε να είναι το θηλυκό του άρθρου ρε αν δεν αναφερόταν και σε κότες και οι κότες δεν έχουν γένος. Η έκφραση, μωρή κότα διαιτητή αναφέρεται σε αρσενικό μιας και οι διαιτητές από εποχής παράγκας και προ παράγκας είναι μόνο αρσενικού γένους, τουλάχιστον έτσι δηλώνουν κι ως γνωστόν στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Ακολουθούν τα άρθρα οικονομία, παραοικονομία. Είναι άρθρα αχρησιμοποίητα και ...πολυχρησιμοποιημένα. Είναι άρθρα της αναφοράς. Αναφέρομαι σε οικονομικά θέματα, ανιούσα οικονομία, οικονομικές παροχές! Στη τελευταία περίπτωση χαρακτηρίζεται και άρθρο ουτοπικό.

Ακολουθούν τα άρθρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει και ενδιάμεσο άρθρο που ακολουθεί από ανάγκη και είναι το ωχ! Περιστασιακά συνοδεύεται και από τα, ωχ μανούλα μου, ωχ παναγία μου που αποδεικνύει ότι ο Έλληνας έχει στενούς δεσμούς με την οικογένεια και την θρησκεία να τος πάλι ο Χριστόδουλος!!! Πολλές φορές γίνεται και συνδυασμός όπως για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ/ΝΔ σου μωρή κότα Χριστόδουλε με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα όπως για παράδειγμα ο αρχιεπίσκοπος να ανακοινώσει ότι ...ανησυχεί!

Όταν ανησυχεί ο αρχιεπίσκοπος ανησυχεί η δεξιά μας. Γιατί ποιο γκάλοπ είδε ο μακαριότατος και ανησυχεί; Προηγείται ο καραμανλης ή προηγείται ο Κωστάκης και δεν εννοώ τον έξω από δω, τον γρουσουζομάρτυρα!

Αισίως φτάσαμε τα δέκα άρθρα και ακολουθούν τα άρθρα ουστ και δικαιοσύνη. Αυτά κι αν είναι αχρησιμοποίητα! Από το 1821 οι Έλληνες έχουν να πουν ουστ και όσο για τη δικαιοσύνη ...είναι τυφλή, κουφή και σε κώμα!!! Το άρθρο 13 παραλείφθηκε για προληπτικούς λόγους, κατά περιόδους έχει χρησιμοποιηθεί με άλλα υποκοριστικά όπως, προδότης, αποστάτης, γκαντέμης και άλλα παρόμοια. Το άρθρο 14 είναι εναλλακτικό, αυτή την εποχή λέγεται και της στρατεύσεως ή της αναβολής ή και το άρθρο της τέχνης που οι γλείφτες κυριαρχούν! Το άρθρο 15 είναι αφιερωμένο στην ελληνική αστυνομία! Περισσότερα σε άλλο post και μετά από πολύ στοχασμό! Η ελληνική αστυνομία είναι ένα άρθρο από μόνη της αφού κατάφερε να κάνει τη βλακεία επιστήμη με master σε ελληνικό ιδιωτικό κολέγιο που στεγάζεται στην Ρηγίλλης ενίοτε στη Ραφήνα!

Και έτσι φτάσαμε στο άρθρο 16, το επονομαζόμενο και άρθρο της ζήλιας! Μάλιστα, άρθρο της ζήλιας γιατί αγαπητοί Έλληνες συντρεχαλητές στις skate-λεωφόρους του internet δεν έχετε ακόμη καταλάβει τι συμβαίνει. Βρε αθώα μου ποιος Έλληνας σύγχρονος πολιτικός έχει τελειώσει ελληνικό πανεπιστήμιο; Από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία ...κανένας!!! δηλαδή τι περιμένετε εσείς τώρα; Να σας αφήσουν έτσι να ζηλεύετε; Να μην σας δώσουνε τα φώτα που πήρανε και οι ίδιοι άλλο αν στη συνέχεια κάψανε τις λάμπες. Βρε αθώα μου (άρθρο νο4) γιατί αντιδράτε σε αυτούς που θέλουν να σας βγάλουν από την απομόνωση του ελληνικού πτυχίου σας; Γιατί δεν θέλετε κι εσείς να έχετε ένα πτυχίο δια τηλεφώνου από Αμερική;

Βρε αθώα μου θέλετε να τους βλέπετε απλά να κάνουν αρπαχτές και κουμπαριές κι εσείς απλά να ζηλεύετε; Δεν καταλαβαίνετε ότι με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων όλοι θα γίνουμε ίσοι; Αχ αθώα μου!!!


Δευτέρα, Ιανουαρίου 01, 2007

Καλή χρονιά σε όλους σας!!!


Έτσι για να θυμηθώ κι εγώ κάποια ...άλλη χρονιά που δούλευα για πρωινή ... πολύ πρωινή εφημερίδα και γνωστό ...τρωκτικό!!!

Καλή χρονιά να έχετε όλοι σας, οι οικογένειες σας και όλοι όσοι αγαπάτε!

Οι ευχές και από το Ovi magazine και από τους ... It’s all Greek to me!!!

Καλή χρονιά!!!